DATO: 27.apr.2011 / KLOKKESLETT: 22:49

7 kommentar(er)

I går kom det nye passet mitt i posten, så da jeg kom hjem fra skolen i dag lå visumpapirene å ventet på meg. Jeg har sittet hele dagen å fylt ut skjemaet på nettet. Det tok lang tid, og det som var mest irriterende var at siden utløpte før jeg hadde fått fylt ut noe nesten. Så det mye jeg måtte gjøre to ganger.

Jeg slet også med å få godkjent bilde. De er jo sykt streng! Passbildet gikk ikke for det var svart-hvitt, skolebildet gikk ikke fordi der satt jeg ikke rett frem med hode. Det endte med at jeg måtte få noen hjemme til å ta bilde av meg, etter å ha lest nøye igjennom instruksjonene (som var på mange sider, sykt).

For de som lurer på hva skjemaet inneholdt var det at de skulle vite masse informasjon og pass-info. Det var også mange helt syke spørsmål. De spør rett ut om man drar til USA for å bli prostituert eller bli terrorist for eksempel. Haha, måtte le litt.

Nå er jeg i hvertfall ferdig med visum-søknadene og har fått time på ambassaden den 31. mai. Også er jeg ferdig med EFstipend-søknaden også. Gleder meg til å møte andre utvekslingsstudenter på avreisemøtet i Bodø, etterfulgt av langhelg i Oslo- så ambassaden!

Nårtid skal du til ambassaden? Og hvor skal du på avreisemøte? 
DATO: 10.apr.2011 / KLOKKESLETT: 23:01

15 kommentar(er)

I dag har jeg skypet med vertsfamilien for andre gang! Jeg blir bare mer og mer gira på å dra! Tror den siste tiden i Norge blir å gå kjempe fort egentlig. Det er under fire måneder til jeg drar og i løpet av den tiden skal jeg til Bodø på avreisemøte, dra til Oslo for å fikse visum og besøke søster og bestevenninna, søke på stipend fra lånekassen òg EF, fullføre første året på vgs, reise til Tyrkia i to uker sammen med familien og noen venner av oss, samtidig som jeg skal ha den beste sommeren ever sammen med venninne mine. Ja, også skal jeg vel jobbe! 

Men ja, tilbake til skypingen! Vi snakket i litt over en time om alt mulig. De sa at jeg bare skulle fikse en liste over alt jeg ville oppleve så skulle vi prøve å gjøre mest mulig av det! De sa også at alle utvekslingsstudentene som kommer dit blir seniorer. Så jeg blir senior, lykkelig!

De fikk sjokk da jeg fortalte hvor mye det koster å ta lappen i Norge, så planen er at jeg skal kjøre opp der!  
Også hadde de kjøpt et digert norsk flagg som de skulle ha med på flyplassen når jeg kommer. De har til og med begynt å fikse rommet mitt. Gleder meg!!


Skolen!Go bulldogs! 

Klarer forresten ikke å bestemme meg for hvilken sport jeg skal drive på med til høsten. Det står mellom field hockey, tennis og cheerleading. Den ene dagen vil jeg det ene og den andre dagen vil jeg det andre. Lillesøster spiller field hockey, så hun vil jo selvfølgelig at jeg skal spille det. Det er favoritt sporten hennes. Hun har også en ekstra kølle som jeg skulle få låne hele året, hvis jeg ville spille det. Søt!

Hva ville dere valgt?
DATO: 02.apr.2011 / KLOKKESLETT: 23:47

6 kommentar(er)

Det er lørdagskveld og jeg sitter godt plantet i godstolen mens influensaen herjer i kroppen min, òg håndball-laget mitt er i Tromsø på regionsmesterskap. Elsker når det skjer!! Eller ikke. Så tenkte jeg kunne svare på denne utfordringen om utveksling :-)

Hvor skal du på utveksling?
Jeg skal til Pennsylvania i USA!

Hvilken organisasjon reiser du med?
 
Jeg reiser med EF. Kjenner en del som har reist med dem før og er veldig fornøyd, det var også de jeg hadde hørt mest om. Jeg så på andre organisasjoner også, men følte at EF var det beste for meg. Jeg er kjempe fornøyd med dem, de svarer med en gang hvis man lurer på noe! + at jeg fikk tidlig familie, og de virker helt perfekt for meg.

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?
Jeg skal jo til Pennsylvania, er sykt glad for det! Pennsylvania var faktisk et av de stedene jeg håpet å komme til, fordi det ligger rett ved New York og andre kjente steder jeg vil oppleve.

Har du fått vertsfamilie eller gjort stats/regionsvalg?
Jepp, jeg fikk vertsfamilie i februar! Familien består av mom Deb, dad Ryan, Heather og Brady + hunden Cooper. (Velger å ikke legge ut bilder av dem enda, fordi jeg vet ikke om de vil på bloggen. Skal spørre dem, så kommer det kanskje et mer detaljert innlegg om familien og plassen). 
Jeg hadde ikke region- eller statsvalg fordi det var det samme for meg hvor jeg kom. bare jeg fikk en bra familie.

Skal du på forbredelsesleir?
Jeg skulle egentlig, men så ble det bare ikke. Aner ikke hvorfor? haha. 
Kunne jo bare meldt meg på, men nå har vi bestilt sydenreise i stedet. Tyrkia ♥

Hva gleder du deg mest til?
Vanskelig spørsmål egentlig. Jeg gleder meg til alt! Men jeg gleder meg spesielt til det første møtet med USA og vertsfamilien min, få mine første amerikanske venner, sitte på i bilen når lillebror kjører (han er akkurat blitt 16), dra til New York og alle andre awesome steder vi planlegger å dra til(!!!), high school og nye sporter, thanksgiving, halloween og amerikansk jul. 


weheartit

Hva gruer du deg mest til?
Gruer meg mest til å si hade til venner og familie for ett år. Spesielt siden jeg er verdens dårligste på å si hade, aldri et tørt øye. Gruer meg. Men, it's not a goodbye it's a see you later!
Tror det blir verre å si hade til vertsfamilien og de amerikanske vennene når den tiden kommer, faktisk.

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?
JA! Dette er noe av det jeg gleder meg mest til! High school spirit, skikkelig lagånd og nye sporter! Det verste blir faktisk å bestemme seg for hva jeg vil gjøre. Har heldigvis lang tid å bestemme meg på. Nå til høsten står det vel mellom cheerleading, tennis og field hockey.

Hva tror du du kommer til å savne mest?
Selvfølgelig familen og vennene. Og norsk mat! Kommer sikkert også til å savne den friheten vi har i Norge, føler de er litt strengere der når det gjelder innetider og sånn. Men det er jo en helt annen kultur, så det går nok kjempe bra.

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?
Har hørt fra folk som reiser med EF at det er sykt dyrt å dra på de turene istedet for å reise med vertsfamilien. Men jeg har sykt lyst! Drømmer om Hawaii :-D

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i landet ditt.
Siden vi skal til New York, mest sannsynlig Virginia, Rhode Island, South Carolina, Canada ++ trenger jeg jo ikke å nevne noen av dem, kan nevne noen plasser jeg og familien ikke har snakket om.

Florida


California

Hawaii


Las Vegas


Tror du dette blir et bra år? 
Jeg tror dette kommer til å bli et av de beste årene i mitt liv! Det blir hva du gjør det til! 
Bare 4 mnd igjen!!

Utfordrer alle andre utvekslingsstudenter som ikke har tatt utfordringen.

Forresten, hvis det er noe dere lurer på om for eksempel vertsfamilien er det bare å spørre!

Design av

hits